Orban: Avem semnale din ce în ce mai serioase că PSD şi ALDE pun la cale suspendarea preşedintelui

Orban: Avem semnale din ce în ce mai serioase că PSD şi ALDE pun la cale suspendarea preşedintelui
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că are semnale din ce în ce mai serioase să PSD-ALDE vor să îl suspende pe preşedintele Klaus Iohannis pentru ca „mâna dreaptă a lui Dragnea, Tăriceanu” să preia interimatul şi să promulge modificările la legile justiţiei.

„Avem semnale din ce în ce mai serioase că din dorinţa disperată de a-i salva pe Dragnea, pe Tăriceanu şi pe alţi lideri PSD de consecinţele faptelor lor, majoritatea găunoasă PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de către mâna stângă a lui Dragnea, domnul Tăriceanu, atfel încât să dea o lovitură împotriva justiţiei, care nu le-a ieşit nici prin ordonanţa 13, nici prin pachetul de legi pe care a bătut toba ministrul Justiţiei, Toader", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

PNL se teme că PSD-ALDE este „în stare de orice" ca să forţeze procedurile care să le permită să schimbe din funcţie procurorii şefi şi să-şi promulge modificările la legile justiţiei.

Invitat să precizeze care sunt semnalele primite, Orban a răspuns că „numai cine nu vrea să le vadă nu le vede".

„Nu că a afirmat Pleşoianu (Liviu Pleşoianu - n.red.). Rezoluţia PSD, toate atitudinile care construiesc o motivaţie pentru un astfel de demers. Disperarea lui Dragnea şi a lui Tăriceanu a atins puncte critice şi sunt în stare de orice aproape nu le mai pasă de mersul firesc şi normal al democraţiei din România. PNL îi avertizează pe aceşti lideri rupţi de realitate să se potolească şi să renunţe la orice fel de demers care să afecteze imaginea României, democraţia din România şi să afecteze independenţa justiţiei", a spus liderul PNL.

 

Loading...
Comenteaza