Parlamentar PSD: Nu este normal ca 27 de bănci să nu achite impozit pe profit în ultimii în ultimii 5 ani

Parlamentar PSD: Nu este normal ca 27 de bănci să nu achite impozit pe profit în ultimii în ultimii 5 ani
Deputatul PSD Marius Iancu spune că modificarea Codului Fiscal, în aşa fel încât instituţiile bancare să nu mai poată deduce creanţele vândute decât într-o proporţie de maxim 30%, reprezintă o intrare în normalitate.

Parlamentarul a declarat că drepturile şi obligaţiile trebuie să fie aceleaşi în toate statele europene, adăugând că nu este normal ca o serie de bănci să nu-şi plătească impozitul pe profit, timp de cinci ani.

"Toate firmele de pe teritoriul României îşi vor declara profitul. Nu este normal ca 27 de bănci să nu plătească impozit pe profit în ultimii în ultimii cinci ani. Respectul faţă de statul român înseamnă respect faţă de contribuabil. Aşa cum am promis. vom elimina inechităţile, iar statul român îi va trata pe toţi la fel, indiferent ca sunt investitori români sau străini. Drepturile şi obligaţiile sunt aceleaşi, la fel ca în orice stat european", a declarat Marius Iancu.

Conform proiectului de Ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal, făcut public de Ministerul Finanţelor, instituţiile bancare nu mai pot deduce creanţele vândute decât într-o proporţie de maximum 30%.

În motivarea proiectului de OUG, Ministerul Finanţelor arată de altfel că măsură ţinteşte mai ales sistemul bancar.

Loading...
Comenteaza