Partidul lui Tokes pregăteşte Caravana Autonomiei prin Transilvania

Partidul lui Tokes pregăteşte Caravana Autonomiei prin Transilvania
Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro Tibor, a anunţat pregătirea unei acţiuni itinerante prin Transilvania, sub genericul „Caravana Autonomiei”.

Membrii partidului păstorit de Tokes Laszlo vor încerca, prin această acţiune, să popularizeze câteva proiecte legislative care ar urma să reglementeze autonomia teritorială.

„Avem deja pregătite o lege cadru pentru regiunile cu statut special, pe principiul asimetric cum e cazul unor regiuni extrem de dezvoltate din Italia (Tirolul de Sud) sau Spania (Ţinutul Cataluniei), proiectul de lege pentru înfiinţarea Ţinutului Secuiesc şi un proect de lege privind statutul Ţinutului Secuiesc. În cel mai scurt timp vom elabora un proiect de lege pentru înfiinţarea regiunii Crişana cu statut special, zonă bilingvă şi evident un proiect de lege pentru statutul Crişanei. Cu toate aceste proiecte vom trece prin localităţi din Transilvania şi le vom discuta cu ersoanele interesate de acest subiect. Caravana ar urma să fie demarată în luna mai, dar data exactă şi traseul le vom anunţa în momentul în care vor fi stabilite definitiv", a declarat preşedintele PPMT Toro Tibor.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza