Video Persoană care împarte fluturaşi falşi USR - PLUS, prinsă în flagrant. Luată la întrebări, o ia la fugă

Persoană care împarte fluturaşi falşi USR - PLUS, prinsă în flagrant. Luată la întrebări, o ia la fugă

Un membru USR a surpins, joi după masă, un tânăr care ar fi pus în poştele clujenilor fluturași falși cu însemnele Alianța 2020 USR PLUS. Luat la întrebări, bărbatul o ia la fugă. 

"Persoanele care, de două săptămâni, împart prin Cluj-Napoca fluturașii falși cu însemnele Alianța 2020 USR PLUS, au fost surprinse în flagrant. Rugăm pe toți cei care recunosc persoanele din imagini să ne contacteze imediat, pentru a-i da pe mâna Poliției!", transmite USR Cluj, pe pagina de Facebook a partidului.

Liderii USR-PLUS din Cluj-Napoca reclamă că cetăţenii oraşului primesc în cutiile poştale pliante electorale cu mesaje care le sunt atribuite în mod fals. Sub titlul: „Avortul trebuie să fie obligatoriu pentru 92% dintre români”, pe pliante apare următorul mesaj: „Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.   Mesajul este semnat Ramona Popescu, activist USR +Plus, însă potrivit unor surse din cadrul alianţei, mesajul ar fi fost fabricat în „laboratoarele” unui partid rival, care ar încerca în acest mod să discrediteze alianţa. De altfel, spun sursele USR, nu ar fi pentru prima dată când un asemenea mesaj ajunge în spaţiul public, la Cluj, inventat şi trimis din altă parte cu scopul de a lovi în alianţă.

"Atacurile adversarilor politici ai Alianța 2020 USR PLUS au depășit orice limită. Ne-au făcut securiști, au încercat să ne oprească să ne înscriem în cursa electorală, au inventat tema falsă a atacului la proprietate, ne-au distrus, ca niște tâlhari, noaptea, corturile de campanie și afișajul electoral. Acum, însă, au dus dezinformarea și manipulările într-o zonă sensibilă, cea legată de copii, de dreptul și dorința oamenilor de a avea copii.

Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta. Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poștale ale unor oameni. Ca să îi sperie.

Nu vom lăsa ticăloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica. Cine sunt cei cărora le este așa de frică de o Alianță cu oameni care nu au mai făcut politică și încearcă să ne decredibilizeze.

Le amintim tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii '90 sunt pedepsite penal. Vom descoperi producătorii și distribuitorii acestor pliante otrăvite cu ajutorul susținătorilor noștri, semnalând Poliției fiecare act care prejudiciază imaginea Alianței și credibilitatea candidaților. Vom face plângere la Poliție pentru folosirea ilegală a identității Alianței. Vom face de urgență și sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni.

Am identificat deocamdată în Cluj-Napoca și în două comune din județ pliantele otrăvite prin care se încearcă compromiterea noastră cu citate false și personaje inventate. Le cerem tuturor membrilor și simpatizanților noștri să ne ajute să oprim astfel de atacuri murdare. Să ni le semnaleze imediat ce apar. Să fie pregătiți pentru o luptă cu adversari care, iată, depășesc orice limită pentru a ne opri.
Nu ne intimidează, noi mergem la victorie cu toate piedicile lor.

Susținătorii și membrii USR și PLUS pot semnala apariția unor asemenea pliante de dezinformare pe adresa comunicare@usrplus.ro pentru a putea lua măsuri de îndată împotriva celor care le-au tipărit și le-au distribuit. Vă mulțumim. Fără hoție ajungem departe", transmite USR Cluj, în urmă cu câteva zile. 

 

Loading...
Comenteaza