Video PNL la europarlamentare. Rareș Bogdan și Daniel Buda, pe locuri eligibile. VIDEO declaraţii de presă

PNL la europarlamentare. Rareș Bogdan și Daniel Buda, pe locuri eligibile. VIDEO declaraţii de presă

Lista pentru alegerile europarlamentare 2019 a fost validată joi, 14 martie 2019, de Biroul Executiv PNL. Rareș Bogdan ocupă prima poziție, urmat de Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Valean și Daniel Buda.

Lista supusă votului conţine următoarele nume: Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Valean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu, Violeta Alexandru.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", înregistrându-se şi două voturi nule. Votul a fost secret.

Rareș Bogdan intră în politică să "răpună" PSD. "Pericolul pentru România este mult prea mare. Intru în PNL, candidez cap de listă!"

PNL se află pe primul loc în opţiunile alegătorilor pentru alegerile europarlamentare, cu peste 3 procente în faţa PSD, potrivit unui sondaj realizat la comanda liberalilor, la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie şi care a fost prezentat, joi, în Biroul executiv al PNL. De asemenea, conform sondajului, creşte şi numărul alegătorilor care spun că sigur merg la vot. Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este următoarea: PNL – 27,9%; PSD – 24,6%; USR-PLUS – 16%; Pro România – 6,7%; ALDE – 11,8%. 

Rezultatele înregistrează creşterea PNL în opţiunile electoralului, din noiembrie anul trecut până în martie, cu peste 4 procente, dar şi ALDE are o creştere de 2,6%. În acelaşi timp, potrivit cercetării sociologice, românii cred în proporţie de 78% că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 16,3% spun că direcţia este bună. De asemenea, a crescut cu 7% numărul celor care spun că în mod sigur vor merge să voteze la alegerile europarlamentare, prezenţa estimată la urne fiind de 36-40%. 

Citește și EUROPARLAMENTARE 2019. Câți clujeni au șanse să ajungă la Bruxelles

Loading...
Comenteaza