Primarul din Cluj, la Bruxelles: " Să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: Tineret, Cultură şi Coeziune"

Primarul din Cluj, la Bruxelles: " Să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: Tineret, Cultură şi Coeziune"

În şedinţa plenară a Comitetului European al Regiunilor, ce s-a desfăşurat la Bruxelles, primarul Clujului a susţinut necesitatea ca prin viitorul buget al Uniunii Europene, în actualul context “Brexit “, să se investească mai mult în ceea ce ne face mai europeni, în special în susţinerea tinerilor, în cultură şi în politica de coeziune.

"Avem cea mai proeuropeană generaţie de tineri din istoria Uniunii Europene şi în consecinţă este obligatoriu să alocăm mai mulţi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de muncă şi de diminuare a şomajului în rândul tinerilor.

Europa a investi prea mult până acum doar în “ instituţii “ şi prea puţin în “ sufletul “ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atenţie sporită, inclusiv din punct de vedere financiar, acordată culturii şi sectorului cultural. Prin cultură putem reconstrui Europa “de jos în sus” şi putem consolida identitatea noastră europeană.

Prin politica de coeziune se asigură unitatea Uniunii Europene întrucât rezultatele ei se regăsesc în fiecare loc din Uniunea Euroeană şi se diminuează decalajele de dezvoltare şi de nivel de trai dintre diferitele ţări ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetăţean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit să migreze doar pentru un loc de muncă", a declarat edilul Clujului, Emil Boc, la Bruxelles. 

Loading...
Comenteaza