Priorităţile PSD: consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi Codurile Penale

Priorităţile PSD: consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi Codurile Penale

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, care sunt priorităţile legislative pentru perioada următoare, printre acestea numărându-se modificările la Codurile Penale şi transpunerea directivei privind nevinovăţia.

"Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare va fi comisia specială pe codurile penale. Săptămâna aceasta, colegii care se ocupă cu legile de securitate naţională să ne prezinte obiectivele comisiei respective şi să ne uităm cu atenţie că sigur va fi atacată şi aceasta la Curtea Constituţională", a declarat, marţi, Liviu Dragnea.

Cât priveşte transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, liderul PSD a afirmat: "Vedem că apar protocoale secrete, abuzuri şi trebuie transpuse principiile în acte normative, în Coduri, ca orice român să aibă garanţia că poate beneficia de prezumţia de nevinovăţie, că acuzarea trebuie să fie cea care aduce probe, că deciziile se iau bazate pe probe, dincolo de orice îndoială".

Legat de legea defăimării, liderul PSD a afirmat că aceasta nu este o prioritate.

"E în stadiu incipient, nu este o prioritate. Uitaţi-vă ce se întâmplă peste tot, fiecare cetăţean îşi iubeşte ţara, vrea ca ţara lui să se dezvolte şi nu cred că cetăţenii dintr-un stat vor ca oficialii din statul respectiv să aducă deservicii ţării care îi plăteşte", a mai declarat Dragnea.

Liderul PSD anunţa, în 13 martie, că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, ”gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară”, astfel încât ”statul român să corecteze aceste lucruri”.

Loading...
Comenteaza