Raport al europarlamentarului clujean Daniel Buda, adoptat în plenul Parlamentului European

Raport al europarlamentarului clujean Daniel Buda, adoptat în plenul Parlamentului European
Raportul se numeşte "Creșterea implicării partenerilor și a vizibilității în procesul de execuție a fondurilor structurale și de investiții europene", şi a fost adoptat marţi în plenul Parlamentului European de la Strasbourg cu 469 voturi pentru, 51 împotrivă, şi 13 abţineri.

"Vizibilitatea investițiilor europene și creșterea comunicării rezultatelor au devenit o preocupare la nivelul instituțiilor UE iar raportul meu vine cu idei concrete și instrumente adaptate pentru creşterea gradului de comunicare în privinţa fondurilor structurale. Am pornit în acest raport de la faptul că vizibilitatea în cadrul politicii de coeziune, precum și oportunitățile de finanțare sunt o responsabilitate a autorităților locale și regionale. Acestea sunt interfaţa cea mai apropiată de cetățean, beneficiind de un grad ridicat de încredere. Pe de altă parte, deşi politica de coeziune este finanțată cu un buget de peste 350 miliarde euro, efectele pozitive sunt cunoscute la un nivel scăzut de către cetățeni, iar concluzia evidentă a fost că metodele de comunicare nu au fost întotdeauna cele mai eficiente", a declarat eurodeputatul clujean, membru PPE.

Daniel Buda a arătat în conținutul propunerii că doar o treime din cei chestionați în Euro-barometrul din 2015 au auzit despre proiecte cofinanțate prin politica de coeziune și de efectul pozitiv asupra vieții lor şi că în acest context, se impune o mai bună coordonare între autoritățile publice, partenerii sociali și economici, dar și societatea civilă pentru o comunicare eficientă a obiectivelor UE cu scopul de a crește interesul cetățenilor față de apartenența la proiectul comun european.

 

 

Loading...
Comenteaza