Raport în Parlamentul European despre 5G. Ce beneficii aduce noua tehnologie

Raport în Parlamentul European despre 5G. Ce beneficii aduce noua tehnologie
La sfârşitul săptămânii trecute, în plenul Parlamentului European au fost supuse la vot o serie de rapoarte şi de propuneri de rezoluţie, printre care şi raportul privind "Conectivitatea la internet pentru creștere, competitivitate și coeziune: societatea europeană a gigabiților și 5G".

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a declarat că Parlamentul European este preocupat de creşterea conectivităţii la internet în spaţiul Uniunii Europene.

"Tehnologia 5G oferă oportunități noi în materie de conectivitate, deschizând o nouă etapă în era digitală. Astfel, există o serie de beneficii pe care le generează această tehnologie, cum ar fi dezvoltarea internetului obiectelor, o creștere în domeniul e-sănătății și al telemedicinii, oportunități de predare și învățare noi prin folosirea unor instrumente de realitate virtuală în educație, modele noi de divertisment, posibilele realizări ale orașelor inteligente și noi posibilități de agricultură digitală", a declarat parlamentarul european Daniel Buda, mebru PPE şi preşedinte al PNL Cluj.

Eurodeputatul clujean mai spune, pe aceeaşi temă, că se impune o colaborare strânsă între instituțiile Uniunii, guvernele și autoritățile locale pentru a se putea realiza investițiile aferente unei infrastructuri potrivite implementării tehnologiei 5G.

"Societatea europeană a gigabiților și tehnologia 5G reprezintă instrumente de sprijin pentru cetățenii europeni, contribuind la crearea de noi produse și servicii, toate mai ușor de utilizat și adaptate la nevoile oamenilor, crescând astfel satisfacția consumatorilor. Consider că este extrem de importantă asigurarea tuturor condițiilor necesare implementării depline a tehnologiei 5G până în 2025, motiv pentru care m-am exprimat în favoarea acestui raport", a mai susţinut Daniel Buda.

Instituţiile europene au convenit la sfârşitul anului trecut cum va fi utilizată banda de 700 MHz pentru ca toţi europenii să poată beneficia de serviciile de internet mobil şi de noile aplicaţii, facilitând astfel introducerea tehnologiei 5G începând din 2020.

Loading...
Comenteaza