Advertorial Rareș Bogdan: PNL susține condiționarea acordării banilor europeni de respectarea valorilor statului de drept

Rareș Bogdan: PNL susține condiționarea acordării banilor europeni de respectarea valorilor statului de drept

Rareș Bogdan, candidatul PNL la europarlamentare, a afirmat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că PNL susține condiționarea acordării banilor europeni de respectarea valorilor statului de drept.

Rareş Bogdan a amintit că, potrivit proiectului Comisiei Europene, adoptat cu amendamente de Parlamentul European, statele care încalcă principiile statului de drept vor avea fondurile blocate, dar pe proiectele aflate în derulare va fi obligat să facă plățile angajate. Candidatul PNL la europarlamentare a subliniat că s-a ajuns aici din cauza derapajelor la care s-au pretat unele guverne, inclusiv cel de la București.

Iată, mai jos, un fragment din interviul acordat pentru G4Media:

Reporter: Care este punctul de vedere al PNL în privința condiționării acordării fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept, combaterea fraudelor și a corupției?

Rareș Bogdan: Condiționarea acordării de fonduri europene de respectarea valorilor statului de drept este efectul derapajelor unor guverne, printre care și cel al României, de la principiile funcționării eurosistemului. Sute de mii de români au cerut în stradă respectarea lor.

PSD, în loc să asculte vocea cetățenilor onești și să renunțe la practici care încurajau fraudele și corupția, și-a văzut de plan și a adoptat legi în folosul grupului infracțional organizat care conduce Parlamentul și Guvernul României.

PNL susține condiționarea acordării banilor europeni de respectarea valorilor statului de drept. Potrivit proiectului Comisiei Europene, adoptat cu amendamente de Parlamentul European, statele care încalcă principiile amintite vor avea fondurile blocate, dar pe proiectele aflate în derulare va fi obligat să facă plățile angajate.

Este o soluție extremă, dar contribuabilii din Germania, Franța, Italia, Spania etc. nu sunt obligați să finanțeze afaceri de partid și politicieni corupți.

PNL nu consideră că se va ajunge la blocarea fondurilor europene, deoarece alegerile din 26 mai sunt primul pas pentru restabiliraea ordinii democratice din România.

Reporter: Cum trebuie să se poziționeze România în relația cu cei doi parteneri strategici ai săi, SUA și Uniunea Europeană, având în vedere divergențele vizibile dintre cele două blocuri, pe plan comercial?

Rareş Bogdan: România este membră a Uniunii Europene, deci respectă regulile familiei din care face parte. Cu SUA, România are un parteneriat strategic pe care șeful statului, domnul Klaus Iohannis, se străduiește să îl consolideze, deși afirmațiile anti-americane ale vectorilor de imagine ai PSD îl pun uneori într-o postură delicată.

Noroc că Departamentul de Stat cunoaște bine situația din România! De altfel, la capitolul necesității respectării valorilor statului de drept, SUA și statele UE au aceeași poziție.

În ceea ce privește divergențele în plan comercial, SUA și UE le vor depăși, deoarece au negociatori buni. PNL consideră că indiferent de circumstanțe, poziția României trebuie să țină cont de interesul național.

Reporter: Cum va trebui să arate relația României cu Marea Britanie, în contextul Brexit, deopotrivă în timpul negocierilor duse de UE cu Marea Britanie, dar și după ieșirea efectivă a Regatului Unit din Uniunea Europeană?

Rareş Bogdan: Relația țării noastre cu Marea Britanie trebuie să țină cont de necesitatea protejării intereselor celor 600.000 de români care trăiesc în Regatul Unit. Eurosistemul a trecut printr-un război al nervilor care nu a folosit nimănui.

Consider că Bruxelles-ul și Londra pot ieși din rigiditatea situației dacă Londra organizează al doilea referendum.

Cu certitudine, cetățenii britanici care au votat Brexit și politicienii care i-au instigat s-au convins că au comis o teribilă eroare. Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic – sper din tot sufletul că se va aplica și aici.

Loading...
Comenteaza