Reacţia Cotroceniului în cazul noului dosar al lui Dragnea

Reacţia Cotroceniului în cazul noului dosar al lui Dragnea
Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei, a transmis marţi că şeful statului vrea o justiţie independentă, ca răspuns la o întrebare legată de o posibilă solicitare a lui Klaus Iohannis pentru ca Liviu Dragnea să demisioneze, după începerea urmăririi penale în dosarul Tel Drum.

"Referitor la acest subiect, o singură precizare, faptul ca preşedintele îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică, iar beneficiarul este societatea", a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

Întrebată dacă a existat vreo discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul preşedintelui PSD , Mădălina Dobrovolschi a afirmat: "dacă exista o discuţie oficială, ea se afla pe agenda publică".

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat lui Liviu Dragnea, în anul 2016, să demisioneze, după condamnarea din dosarul Referendumului.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

 

Loading...
Comenteaza