REFERENDUM ziuadecj.ro: Eşti de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu?

REFERENDUM ziuadecj.ro: Eşti de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu?
Românii sunt chemaţi la urne în 29 iulie pentru a decide soarta lui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu este suspendat, iar românii sunt chemaţi să decidă asupra demiterii sale. ziuadecj.ro vrea să îţi ştie părerea: eşti de acord cu demiterea sa?

USL include în cererea de suspendare 7 motive pentru care Traian Băsescu ar trebui să plece de la Palatul Cotroceni. Printre acestea se numără uzurparea rolului premierului şi substituirea Guvernului, încălcarea drepturilor cetăţenilor şi instigarea la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale. În document se mai arată că Traian Băsescu ar fi iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi că ar fi făcut presiuni directe asupra judecătorilor Curţii făcându-le vizite înaintea unor decizii importante. Potrivit USL, preşedintele Traian Băsescu s-ar face vinovat şi de încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat. El nu ar fi rămas neutru faţă de partide şi şi-ar fi abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate. Nu în ultimul rând, iniţiatorii suspendării îi impută lui Traian Băsescu faptul că la un moment dat în timpul mandatului a refuzat să numească un prim-ministru din partea USL, chiar dacă această formaţiune politică urma să deţină majoritatea în Parlament. Documentul de suspendare are 17 pagini şi se referă la ultimii 2 ani şi jumătate din mandatul preşedintelui Traian Băsescu.

Campania electorală deja a început odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de organizare a referendumului.

Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 milioane lei, mai mult ca în 2007, dar în condiţiile în care sunt deschise secţii de vot şi în străinătate.

Votul la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, programat pentru 29 iulie, va începe la ora 8 şi va fi oprit la ora 20, campania electorală urmând să se încheie la 28 iulie, ora 7.

 

Loading...
Comenteaza