News alert Referendumul pe Justiție | Întrebările la care vor răspunde românii pe 26 mai

Referendumul pe Justiție |  Întrebările la care vor răspunde românii pe 26 mai

Preşedinţia a anunţat oficial care sunt cele două întrebări la care sunt chemați românii să răspundă la referendumul din 26 mai.

Potrivit unui anunț al Președinției, cele două întrebări la care sunt chemați românii să răspundă la referendumul din 26 mai sunt:

Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei la infracţiunile de corupţie?

Sunteţi de acord cu interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi organizării judiciare, precum şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele de urgenţă direct la CCR?

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat anterior care sunt temele care au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai: interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor şi interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie, precum şi posibilitatea ca ordonanţele să poată fi atacate la Curtea Constituţională, scrie Mediafax.

"Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare, în cadrul referendumului organizat pe 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare.

Loading...
Comenteaza