România importă electricitate din Ungaria la preţuri colosale. Rareş Bogdan: "Această guvernare este de o toxicitate fără precedent și trebuie îndepărtată de urgență"

România importă electricitate din Ungaria la preţuri colosale. Rareş Bogdan: "Această guvernare este de o toxicitate fără precedent și trebuie îndepărtată de urgență"
| Foto: realitatea.net

Prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan spune că prețurile la care cumpărăm gaze și curent sunt cea mai bună dovadă a incompetenţei guvernării PSD.

Europarlamentarul atrage atenţia asupra faptului că preţurile la care România cumpără gaze şi curent se vor resimţi în facturile românilor, spunând că cea mai mare urgenţă a ţării este îndepărtarea Guvernului Dăncilă.

"Gravissim și dureros! Incompetența PSD aduce dezastrul tot mai aproape de România. Prețurile astronomice la care cumpărăm gaze și curent sunt cea mai bună dovadă că această guvernare este de o toxicitate fără precedent și trebuie îndepărtată de urgență. Nu e destul că luăm gaze de la ruși la cel mai mare preț, tocmai noi, care suntem una dintre țările cel mai puțin dependente de gazele lor!? Acum am ajuns să luăm și energie electrică la prețuri colosale. Noi, care avem cea mai mare rețea hidrografică din Uniunea Europeană, plus Dunărea lipită! România nu are o urgență mai mare decât îndepărtarea acestei guvernări, căci populația este împinsă către sărăcie. 35% dintre români sunt flămânzi, iar jumătate sunt bolnavi. Prețurile utilităților antrenează scumpiri în cascadă! Banii pentru pensii și salarii, luați din exterior la dobânzi tot mai mari, se duc pe utilități și alimente. Și medicamente. Doamne, dar ăștia nu se pricep la nimic în afară de furat??

Preţul energiei electrice pe piaţa spot atinge din nou maximul istoric de 750 de MW, care a mai fost înregistrat săptămâna trecută, România importând electricitate la capacitate maximă pe linia de interconexiune cu Ungaria, potrivit datelor OPCOM şi Transelectrica, analizate de Agerpres.

Astfel, energia cu livrare marţi are preţul de 750 de lei (158 de euro) pe MWh în intervalul orar 19:00-20:00. Spre comparaţie, la acea oră, preţurile în celelalte ţări din regiune sunt la jumătate: 81 de euro în Ungaria şi Slovacia şi 65 de euro în Cehia.

Acest nivel de 750 de lei a mai fost înregistrat săptămâna trecută, miercuri, iar precedentul record fusese de 680 de lei pe MWh, în februarie 2017, în timpul unei perioade extrem de geroase.

Importurile de energie din această perioadă sunt şi ele la cote ridicate. Spre exemplu, marţi, la ora 10:40, consumul ţării era de 7.424 MW, producţia - de 5.923 MW, iar diferenţa de 1.501 MW era adusă de peste graniţă.

De altfel, datele OPCOM arată că marţi, între orele 6:00 şi 21:00, România importă energie din Ungaria la întreaga capacitate disponibilă a liniei de interconectare, respectiv 656 MW.

Loading...
Comenteaza