România, între cele mai corupte ţari din UE. Care sunt statele care stau mai rău ca noi

România, între cele mai corupte ţari din UE. Care sunt statele care stau mai rău ca noi

România se situează în Uniunea Europeană pe locul 24 din 28 în ceea ce priveşte percepţia privind corupţia, scorul României scăzând cu un punct în 2018 comparativ cu anul anterior, potrivit unui raport anual al organizaţiei Transparency International.

Organizaţia Transparency International a prezentat, marţi, raportul anual privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) la nivel global, gradul de corupţie în sectorul public fiind stabilit prin consultarea unor experţi şi oameni de afaceri din cele 180 de ţări incluse în analiză.

Potrivit clasamentului pe anul 2018 privind corupţia realizat de Transparency International, România se situează pe locul 61 la nivel mondial, având 47 de puncte, în scădere de două poziţii faţă de 2017. Indicele Transparency International foloseşte o scală de la 0 la 100, în care 0 puncte înseamnă un grad extrem de ridicat de corupţie, iar 100 de puncte, lipsa corupţiei. La nivelul celor 28 de state ale Uniunii Europene, România (47 de puncte) se situează pe locul 24.

 Primele trei poziţii privind percepţia asupra corupţiei ridicate sunt ocupate de Bulgaria (42 de puncte), Grecia (45) şi Ungaria (46 de puncte).

Loading...
Comenteaza