România şi Ungaria au ajuns la un acord privind livrările de gaze naturale

România şi Ungaria au ajuns la un acord privind livrările de gaze naturale
Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, şi ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, au ajuns la un acord, luni, privind livrările de gaze naturale, relatează agenţia MTI.

În baza acestei înţelegeri, semnată la Bucureşti, România va îndeplini condiţiile tehnice necesare pentru exporturile de gaze către Ungaria până în 2020.

Peter Szijjarto a precizat că, începând din 2022, cantităţi considerabile de gaze extrase din Marea Neagră vor fi disponibile pentru Ungaria.

Companiile din Ungaria au rezervat întreaga capacitate anuală - de 4,4 miliarde de metri cubi - prin intermediul rutei de distribuţie România-Ungaria, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

"Aceasta este prima oportunitate din ultimele decenii pentru ca Ungaria să achiziţioneze cantităţi mari de gaze naturale de la o sursă din afara Rusiei. Acest acord de cooperare este un progres istoric privind securitatea energetică a Ungariei. România s-a angajat să dezvolte compresoarele necesare pentru exporturi de 1,75 miliarde de metri cubi de gaze pe an către Ungaria până în 2020, apoi pentru a creşte capacitatea care să permită exportul a 4,4 miliarde de metri cubi de gaze extrase de către ExxonMobil şi OMV până în 2022", a mai spus Peter Szijjarto.

 

Loading...
Comenteaza