Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene: "Sunt o susţinătoare a legilor justiţiei. Relaţia cu Bruxelles, foarte bună"

Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene:
Ministrul propus pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, luni, că este o susţinătoare a legilor justiţiei, afirmând că are o relaţie foarte bună cu instituţiile de la Bruxelles şi va avea un dialog constant cu Comisia Europeană.

„Sunt o susţinătoare a legilor justiţiei. Ele trebuie să fie în concordanţă cu deciziile Curții Constituțiale a României. Avem nevoie şi sunt convinsă că vom avea o justiţiei independentă. Relaţia cu Bruxelles este şi a fost foarte bună.

Doamna comisiar pentru politică regională, Corina Creţu, este în România şi va avea o întâlnire cu noi. Dialogul cu Comisia Europeană rămâne constant în ceea ce mă priveşte şi în ceea ce ne priveşte", a declarat ministrul propus pentru Fondurile Europene, la finalul audierilor din Parlament, întrebat dacă problemele pe care le are în justiţie va afecta capacitatea României de a atrage bani europeni.

Direcția Națională Anticorupție a cerut, în luna septembrie, sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Mediului la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat şi vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman, însă deputaţii au respins cererea DNA.

Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene, a primit, luni dimineaţă, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 18 voturi "pentru" şi 11 "împotrivă". Audierea a durat 40 de minute.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Rovana Plumb s-a născut în Bucureşti, pe 22 iunie 1960. Este căsătorită şi are doi copii. În 1984 a absolvit Facultatea Utilaje şi Ingineria Proceselor Chimice a Universităţii Politehnice Bucureşti, iar în 2004 îşi ia doctoratul în managementului sistemelor industriale.

În perioada 1987-2003 a urmat cursuri de perfecţionare în ţară şi în străinătate în management, protecţia consumatorului şi impactul asupra mediului. Şi-a început activitatea profesională în 1987. În perioada 1984-1992 a fost inginer stagiar la Miraj Bucureşti, în 1992-1994 a ocupat funcţia de director comercial.

Între 1995 şi 2000 a fost preşedintele Gerovital Cosmetics Bucureşti. Din 2001, timp de trei ani a fost secretar de stat, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, iar între 2005 şi 2007 a fost deputat. În anul în care România a aderat la UE şi până în mai 2012 a fost deputat în Parlamentul European, iar ulterior a ocupat portofoliul de la Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Este membru al PSD din 1994, iar între anii 2003 şi 2005 a fost secretar general, Organizaţia de Femei a PSD, ocupând de-a lungul timpului diferite funcţii în cadrul partidului. A fost decorată cu ordinul naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Loading...
Comenteaza