Scandalul continuă în PSD Cluj! Viorica Dăncilă, despre Alexa: "Să nu-l judecăm înainte"/ Nasra: "PSD nu este pe persoană fizică"

Scandalul continuă în PSD Cluj! Viorica Dăncilă, despre Alexa: "Să nu-l judecăm înainte"/ Nasra: "PSD nu este pe persoană fizică"

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul vrea să obţină rezultate mai bune în judeţul Cluj şi că noul preşedinte interimar al organizaţiei, Liviu Alexa, nu trebuie judecat înainte.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a spus, sâmbătă, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, că Liviu Alexa, numit preşedinte interimar al PSD Cluj nu trebuie judecat înainte.

„Noi l-am numit interimar pe Liviu Alexa, în momentul în care organizaţia a avut 8 la sută. Vrem să obţinem rezultate mai bune, să nu-l judecăm înainte şi să venim cu idei preconcepute despre o persoană, să vedem rezultatele pe care le va avea la prezidenţiale şi atunci vom decide”, a declarat Viorica Dăncilă.

Horia Nasra, fostul preşedinte al PSD Cluj, îi cere Vioricăi Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă semnată şi de deputatul Cornel Itu şi de 40 de primari şi viceprimari, respectarea statutului partidului şi susţine că organizaţia nu poate fi condusă „de un om care jigneşte clujenii”.

„Partidul Social Democrat nu este pe persoană fizică, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un ţesut de amintiri, muncă şi responsabilitate atunci când românii ne-au încredinţat guvernarea ţării. Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie şi cu toţii am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului şi la valorile noastre. Toţi am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizaţie judeţeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani şi că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice”, susţine fostul lider al PSD Cluj pe reţeaua de socializare.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă, şi semnată, potrivit lui Horia Nasra, şi de deputatul Cornel Itu şi de alţi 40 de primari, viceprimari şi consilieri judeţeni, fostul lider al PSD Cluj susţine că organizaţia nu poate fi condusă „de un om care jigneşte clujenii şi comunitatea noastră”.

„Un partid istoric care se revendică de la tradiţia social-democrată din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueraş şi la mulţi alţii, nu poate fi condus în capitala Transilvaniei de un om care jigneşte clujenii şi comunitatea noastră. PSD Cluj nu poate fi condus de o persoană care nu înţelege că asigurarea liniştii în organizaţie nu se obţine prin îngrădirea diversităţii de opinie, prin excludere şi/sau ameninţare cu excluderea. Unanimităţile tăcute nu au fost niciodată susţinute de clujeni, prin urmare respingem cu tărie orice fel de ameninţări. Stimată doamnă Viorica Dăncilă, liderii PSD Cluj vă solicită să luaţi în considerare dorinţa noastră de respectare a statutului PSD şi binenţeles de dialog cu organizaţia şi implicit cu aleşii locali”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii acesteia îi cer preşedintelui PSD respectarea statutului.

„Statutul PSD trebuie respectat şi considerăm că articolul 47 trebuia aplicat ad litteram: <(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, ataşament pentru valorile social-democraţiei, comportament social şi politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate şi respect pentru colegii de partid şi pentru membrii comunităţii din care fac parte>”, se mai spune în scrisoare.

Anunţul de înlocuire a lui Horia Nasra de la conducerea PSD Cluj a fost făcut miercuri seara de preşedintele partidului, Viorica Dăncilă.

„Un alt subiect pe care l-am abordat a fost legat de organizaţiile în teritoriu. Am numit la PSD Cluj un alt preşedinte interimar, pe Liviu Alexa, şi sperăm ca la Cluj să fie mult mai bun decât a fost acum”, a declarat şeful PSD, care a precizat că decizia vine pe fondul rezultatelor slabe la alegeri.

Loading...
Comenteaza