Scântei în beznă. Doi parlamentari s-au contrat la o ședință fără public. "Nu faceți cinste Clujului"

Scântei în beznă. Doi parlamentari s-au contrat la o ședință fără public.
Doi parlamentari de Cluj, un senator și un deputat, s-au atacat la o ședință fără miză de la Primărie.

Deputatul PSD Horia Gabriel Nasra l-a atacat pe senatorul PNL Marius Nicoară, la întâlnirea Consiliului Civic Local cu parlamentarii de Cluj. Discuția a avut loc în Sala de sticlă a Primăriei, cu foarte puțină lume prezentă și cu un singur jurnalist de față, reprezentantul ZIUA de CLUJ.

"Vă cer încă o dată demisia, domnule Nicoară, pentru situația juridică în care vă aflați. Nu faceți cinste nici Clujului, nici partidului pe care îl reprezentați", a spus Nasra. Liderul județean al PSD se referea la dosarul 3650/1/2016, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (art.336 NCP), în care Marius Nicoară deține calitatea de inculpat. Detaliile procesului pot fi consultate pe website-ul termene.ro.

Dosarul în care Nicoară a fost trimis în judecată a fost întocmit în urma unui eveniment rutier produs în data de 28 noiembrie 2014, pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca. "În jurul orei 23,45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, (...) iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13 nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de mașina din fața sa, producând un accident de circulație și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere", se precizează în comunicatul PÎCCJ. Conform sursei citate, raportul de expertiză medico-legală a arătat că Nicoară avea la ora producerii evenimentului rutier o alcoolemie de circa 1,65 la mie.

În momentul în care i s-a dat cuvântul, Marius Nicoară a reacționat. "Celor care nu reprezintă mare lucru nu trebuie să le răspunzi. Vreau doar să spun că președintele PSD Liviu Dragnea are o condamnare penală și nu și-a dat demisia din fruntea PSD. În lege există și prezumția de nevinovăție", a spus senatorul, subliniind că dosarul său nu este unul de corupție.

Nu este prima dată când Horia Nasra îi cere demisia lui Marius Nicoară. În 4 decembrie 2014, pe când era doar lider al tinerilor social-democrați clujeni, Nasra l-a mai atacat o dată pe liberal. „TSD îi solicită președintelui PNL Cluj, dl. Marius Nicoară, să respecte comunitatea clujeană, prin transparență și onestitate, iar în cazul în care rezultatul prezentat de presa locală, `alcoolemie de 1,40 grame alcool în sânge`, se confirmă, un gest de normalitate l-ar reprezenta demisia imediată din Parlamentul României", a spus politicianul de stânga.

La întâlnirea de joi au luat parte câțiva reprezentanți ai Consiliului Civic Local și jumătate dintre parlamentarii Clujului, invitați să își prezinte raportul de activitate pentru primele luni de mandat. Este vorba despre senatorii Marius Nicoară (PNL) și Mihai Goțiu (USR), respectiv deputații Horia Nasra, Cristina Burciu, Cornel Itu (PSD), Florin Stamatian (PNL) și Adrian Dohotaru (USR).

 

Loading...
Comenteaza