Secretarul general al NATO a felicitat România pentru cei 2% alocaţi apărării

Secretarul general al NATO a felicitat România pentru cei 2% alocaţi apărării
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaționale, întărind prezența NATO în flancul sud-estic al Alianței.

"Felicit România pentru eforturile majore de a crește bugetul pentru apărare la 2% din PIB în 2017. Într-o lume cu amenințări complexe și în evoluție, este nevoie atât de bugete mai mari pentru apărare, cât și de o mai justă împărțire a sarcinilor", a subliniat joi Stoltenberg, într-o declarație transmisă de serviciul de presă al NATO.

"România oferă ambele - fiind un exemplu de urmat și de către alți Aliați", a mai precizat secretarul general al NATO, transmite Agerpres.

El a afirmat de asemenea că România dă dovadă de leadership prin găzduirea unei brigăzi multinaționale, întărind prezența NATO în flancul sud-estic al Alianței.

"Salut călduros angajamentul puternic al României față de NATO, deopotrivă prin trupe și prin buget", a spus Stoltenberg.

Conform proiectului de buget pe anul 2017, România va aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru Ministerul Apărării Naționale.

 

Loading...
Comenteaza