Senatorul PNL Marius Nicoară, trimis în judecată cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale. Vezi reacţia senatorului

Senatorul PNL Marius Nicoară, trimis în judecată cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale. Vezi reacţia senatorului
Senatorul liberal a fost trimis în judecată vineri de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică (...) au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Nicoară Marius Petre (senator în Parlamentul României), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", se arată într-un comunicat al PÎCC.

Cazul datează încă din noiembrie 2014, când într-o seară în timp ce circula pe o stradă din oraş, autoturismul condus de Marius Nicoară a lovit o maşină care rula în faţa sa, soferul acesteia fiind rănit uşor, potrivit relatărilor poliţiei de la acea vreme.

În urma incidentului, senatorului i-au fost recoltate probe biologice care au confirmat că acesta consumase băuturi alcoolice. Senatorul liberal a spus atunci câ nu a băut decât un cocktail şi nu ştie cât alcool a fost în el, dar a negat că ar fi fost în stare de ebrietate. Nicoară a precizat că nu avea viteză mare dar şoseaua era acoperită cu polei şi nu a mai putut frâna.

"În jurul orei 23,45, inculpatul Nicoară Marius Petre a condus un autoturism pe strada Eugen Ionescu, pe sensul de mers către Calea Turzii, (...) iar în momentul în care a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13 nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de mașina din fața sa, producând un accident de circulație și intrând în coliziune cu un autovehicul care frânase pentru a efectua un viraj la stânga. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a martorului V.C.R. , conducătorul auto al mașinii cu care a intrat în coliziune și care a refuzat să depună plângere", se precizează în comunicatul PÎCCJ.

Conform sursei citate, raportul de expertiză medico-legală a arătat că Nicoară avea la ora producerii evenimentului rutier o alcoolemie de circa 1,65 la mie.

Senatorul PNL Marius Nicoară, care ocupă primul loc pe lista de candidaţi a partidului pentru Senatul României, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a criticat demersul procurorilor, afirmând că în cadrul anchetei mai trebuiau audiaţi martori.

"Dosarul a fost închis repede, politic, că e deschidere de campanie, nu mi-au comunicat nimic. Eu am încredere în Camera Preliminară, care va demonta acest dosar. E un dosar foarte prost făcut, de aceea a fost ţinut câţiva ani de zile şi s-a trimis la presiune politică, acum în prag de campanie electorală", a declarat senatorul Marius Nicoară pentru ZIUA de CLUJ.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe peste câteva zile, în 11 noiembrie.

 

 

Loading...
Comenteaza