Sondaj de opinie: Scăderi dramatice pentru Iohannis și Dragnea

Sondaj de opinie: Scăderi dramatice pentru Iohannis și Dragnea

Când fostul președinte Traian Băsescu era în același moment al mandatului prezidențial în care se află acum Klaus Iohannis, Băsescu înregistra o încredere dublă, de aproape 50%, potrivit unui grafic publicat joi de sociologul Mirel Palada, cu evoluția în sondajele de opinie a președinților de dreapta.

Potential contracandidat al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2019, liderul PSD Liviu Dragnea are de recuperat, potrivit încrederii măsurate în luna aprilie, aproape 20 de procente pentru a-l ajunge din urmă pe actualul șef al statului.

În ceea ce privește încrederea pe care au avut-o președinții de dreapta pe parcursul mandatelor – Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis – comparația indică faptul că evoluția încrederii în Iohannis este mai apropiată de ce s-a întâmplat în mandatul lui Emil Constantinescu.

Traian Băsescu și Klaus Iohannis și-au început mandatele de președinți cu o cotă de încredere aproape identică, de 72 -74 la sută.

Diferența între cei doi este că Iohannis a picat în sondaje și mai rapid și mai mult decât Băsescu.

Astfel, în aprilie 2018, Iohannis se află în sondaje mai jos decât a fost vreodată Traian Băsescu în primul mandat.

Băsescu și-a încheiat primul mandat prezidențial, în 2014, cu o cotă de încredere de aproape 35%. În prezent, deși mai are peste un an de mandat, Klaus Iohannis înregistrează 26% în încrederea populației.

Când Traian Băsescu era în același moment al mandatului în care se află acum Klaus Iohannis, fostul președinte Băsescu înregistra o încredere dublă, aproape de 50%.

Klaus Iohannis se situează însă mai sus în încrederea românilor decât se afla Emil Constantinescu în aceeași perioadă a mandatului. Dacă Iohannis are 26% în încredere în prezent, Constantinescu avea 18-19% încredere în perioada similară a mandatului prezidențial. Asemănarea cu mandatul lui Constantinescu este că și fostul președinte și Klaus Iohannis au pierdut la jumătatea mandatului jumătate din De un an de zile, Iohannis s-a stabilizat la 25-35%.

După ce PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016, Liviu Dragnea a atins vârful său de încredere - aproape 45%. Astfel, în ianuarie 2017, Dragnea era cu minim cinci procente peste Klaus Iohannis (36-37%). În aprilie 2018, Liviu Dragnea înregistrează 9% în încredere, în timp ce Klaus Iohannis - 26%, scrie evz.ro.

Loading...
Comenteaza