Sondaj IMAS: PNL a întrecut PSD în preferințele românilor

Sondaj IMAS: PNL a întrecut PSD în preferințele românilor

Partidul Național Liberal (PNL) a devenit principala grupare politică din România în preferințele electoratului, arată un sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje (IMAS) la comanda Uniunii Salvați România (USR). 

Astfel, PNL are 26,1% din opțiunile electoratului, potrivit Cluj Insider. PNL este urmat în preferințe de Partidul Social Democrat (PSD). Principalul partid de guvernământ are 25,2%. Pe locul trei se află USR, cu 11,5%. Pe locul patru este ALDE, cu 9,6%.

Pe locul cinci se află partidul condus de Dacian Cioloș, cu 8,1%, iar pe locul șase, Partidul Pro România, cu 6,2%. Probabil ar trece pragul electoral și UDMR, cotată cu 4,6%. Partidul Mișcarea Populară ar cumula doar 2,5% din opțiunile alegătorilor.

”Acest sondaj confirmă faptul că PNL s-a poziționat corect drept principalul partid de opoziție. Alegerile de anul viitor vor fi câștigate de PNL, pentru că românii s-au săturat de bătaia de joc a actualei guvernări PSD-ALDE”, a declarat vicepreședintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros. Eșantionul sondajului a fost de 1.010 persoane, iar marja de eroare, de 3,1.

Loading...
Comenteaza