Stagiul de militărie, recunoscut ca vechime şi pentru cei care se pensionează anticipat

Stagiul de militărie, recunoscut ca vechime şi pentru cei care se pensionează anticipat
Pensiile anticipate şi cele anticipate parţial vor avea penalizări mai mici, dacă un proiect întocmit de deputatul clujean Mircia Giurgiu va fi adoptat.

Explicaţia este recunoaşterea vechimii pentru stagiile militare. "Şi pentru pensionarii care vor să iasă la opensie anticipat ar trebui să li se recunoască perioada în care au fost chemaţi în armată. Nimeni nu a mers în armată de bunăvoie", a explicat Giurgiu. "A fost o singură modificare, practic am scos un articol din lege", a adăugat el. Stagiul militar este recunoscut ca vechime în muncă doar pentru cei care sunt pensionaţi la termen, dar numai pentru cei care au fost angajaţi înainte de a fi chemaţi în armată.

Propunerea va fi depusă săptămâna viitoare în Parlament.

"Cei din industrie, care sunt mulţi, de ordinul zecilor de mii, împlinesc 60 de ani şi nu prea mai au locuri de muncă. Nu îi trebuie nimănui strungari sau frezori, nu mai au valoare de piaţă, chiar dacă au stat 50 de ani lângă strung, în picioare. Acum au opt milioane pensie, li se iau penalizări de 45% pentru penalizare anticipată pe lună, e foarte nedrept", a declarat Teofil Lungu (foto), secretarul Blocului Naţional Sindical din Cluj.

Loading...
Comenteaza