Steluţa Cătăniciu (ALDE Cluj): Preşedintele nu poate retrage nici moral, nici legal încrederea guvernului

Steluţa Cătăniciu (ALDE Cluj): Preşedintele nu poate retrage nici moral, nici legal încrederea guvernului

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis nu poate să retragă încrederea guvernului nici din punct de vedere moral şi nici legal.

"Am înţeles din declaraţia domnului preşedinte că solicitarea de demisie este ca un fel de rezultat al retragerii încrederii preşedintelui în Guvernul României PSD-ALDE. Eu mă întreb când a avut preşedintele Iohannis încredere în Guvernul PSD-ALDE? A desemnat cei doi prim-miniştri şi pe cel de al treilea având în vedere că îl obliga Constituţia, dar încredere domnul preşedinte nu a avut niciodată în acest guvern şi ne-a demonstrat acest lucru din momentul învestirii Guvernului PSD-ALDE prin toate reacţiile şi declaraţiile dânsului. Nici moral şi nici legal preşedintele nu poate retragere încrederea în Guvernul României. Moral, pentru că n-a avut niciodată încredere şi nu poţi să retragi ceea ce n-ai avut, iar din punct de vedere legal, nu intră în atribuţiile dânsului", a spus Steluţa Cătăniciu.

Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis "nu cunoaşte Constituţia României".

"Pe mine, chiar m-a frapat faptul că nu cunoaşte Constituţia României; retragerea încrederii guvernului este reglementată de art. 113 din Constituţie, în care se arată că Parlamentul României retrage încrederea acordată guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor", a afirmat liderul ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi i-a cerut public demisia.

Loading...
Comenteaza