SURSE: Guvernul îngheaţă indemnizaţiile şi voucherele de vacanţă

SURSE: Guvernul îngheaţă indemnizaţiile şi voucherele de vacanţă
| Foto: sursata.ro

Executivul va discuta, vineri, printre altele, îngheţarea indemnizaţiilor de vacanţă şi a valorii voucherelor de vacanţă pentru următorii doi ani.

Reglementările prevăd că valoarea unui voucher de vacanţă trebuie să fie cât un salariu minim brut, iar suma maximă se poate ridica la şase salarii minime. Măsurile ar trebui să se aplice de la începutul anului viitor, când este prevăzută o majorare a salariului minim brut, de la 1.900 de lei, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru salariaţii cu studii superioare şi cei cu peste 15 ani vechime.

De asemenea, potrivit Mediafax, prin acelaşi proiect de act normativ, Guvernul doreşte să amâne cu doi ani aplicarea unor măsuri privind indemnizaţia de vacanţă din Legea-Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor. Acestea prevăd că, începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizaţie de vacanţă, iar valoarea anuală este cât un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic.

Loading...
Comenteaza