Tăriceanu, despre Iohannis: "Toţi am sperat să nu avem al doilea Băsescu"

Tăriceanu, despre Iohannis: "Toţi am sperat să nu avem al doilea Băsescu"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la şedinţa PSD de la Parlament, că toţi au sperat la un partener în preşedintele Klaus Iohannis şi nu la al doilea "Băsescu", dar urmările s-au văzut.

"Am fi putut face mai mult dacă găseam în presedinte un partener onest. Am sperat şi eu să avem un partener care să ne ajute în stoparea erodării sistemului de justiţie, am sperat să avem un partener pentru o Românie puternică şi demnă. Am sperat un partener echilibrat, un preşedinte care să se gândească la tară şi abia în al doilea rând la un mandat", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la şedinţa PSD.

Liderul ALDE spune că au fost şi pierderi, dând exemplul celor două Cabinete PSD-ALDE schimbate.

 "Am sperat şi eu ca şi dumneavoastră să nu avem un al doilea Băsescu. În aceste lupte de gherilă am avut şi pierderi: două guverne, mulţi am fost târâţi în faţa procurorilor, dar nu ne-am pierdut speranţa că putem aduce România în rândul ţărilor democratice", a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu ştiu dacă e patriotic să lupţi împotriva corupţiei încălcând legea

Preşedintele ALDE a mai declarat că nu este patriotic să lupţi împotriva corupţiei încălcând legea, adăugând că esenţa protocoalelor este că „acuzaţii erau condamnaţi în baza informaţiilor şi nu în baza probelor”.

„Înalţii funcţionari publici din ministere nu mai au curajul să semneze absolut nimic pentru că asupra lor planează ameninţarea cu anchetarea de DNA. (...) Sigur că acum ne putem explica de ce proiectele din infrastructură, trasport, în domeniul sănătaţii,e ducaţiei, merg atât de greu. Dar par că acele lucruri nu l-ar fi ajuns” a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Declaraţie de loialitate, pentru PSD

Călin Popescu Tăriceanu a spus că formaţiunea pe care o conduce este ”un partener loial, corect” şi că orizontul coaliţiei de guvernare trebuie să fie anul 2024, nu 2020.

”Vedeţi câteodată că cele două partide ale coaliţiei, PSD şi ALDE, au opinii diferite şi mulţi se grăbesc să ne cânte prohodul. Uneori da, avem opinii diferite, dar împărtăşim aceleaşi valori şi aceleaşi principii. Fiţi liniştiţi şi spuneţi tuturor colegilor dvs, membri şi simpatizanţi, că atât timp cît principiile ne ţin uniţi, coaliţia merge înainte”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că ALDE este un partener loial şi că ”împreună”, PSD şi ALDE pot câştiga alegerile prezidenţiale.

”Aveţi în ALDE un partener corect, un partener loial, cu care trebuie să ne propunem nu numai orizontul 2020, ci trebuie să mergem mai departe şi, aşa cum am discutat nu o dată în ultima perioadă cu colegul meu, cu Liviu, orizontul nostru trebuie să fie 2024, pentru că avem multe lucruri de făcut împreună şui dacă nu vom face noi aceste lucruri, cine o să le facă. Vedem cine reprezintă astăzi opoziţia în România. Împreună putem să câştigăm alegerile prezidenţiale şi să-l învingem pe Iohannis”, a mai spus Tăriceanu.

 

Loading...
Comenteaza