Toro şi Szilagyi demisionează din funcţiile din PPMT, asumându-şi rezultatul alegerilor

Toro şi Szilagyi demisionează din funcţiile din PPMT, asumându-şi rezultatul alegerilor
Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro Tibor, şi candidatul partidului la prezidenţiale, Szilagyi Zsolt, vicepreşedinte al PPMT, au anunţat, luni, că îşi depun demisiile din funcţii, asumându-şi răspunderea pentru rezultatul alegerilor.

Toro a declarat, la Cluj, că PPMT nu a reuşit să convingă suficienţi alegători maghiari de faptul că "politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă", transmite Mediafax.

"Partidul nostru nu a putut să contrabalanseze acţiunile demobilizatoare ale UDMR. De asemenea, nu am reuşit să convingem suficienţi alegători maghiari de faptul că politica nu înseamnă doar guvernarea centralistă, coruptă, astfel că mulţi nu s-au prezentat la vot. Ca preşedinte al PPMT, îmi asum răspunderea pentru rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale şi îmi voi înainta demisia din funcţie la şedinţa de sâmbătă a Prezidiului Naţional al partidului, care va avea loc la Târgu-Mureş", a spus Toro.

Potrivit acestuia, PPMT are ca sarcină susţinerea dreptului la autoguvernare pe care îl au maghiarii ardeleni şi din Ţinutul Secuiesc, "astfel că munca va continua". Szilagyi a anunţat că îşi va înainta demisia din conducerea PPMT, partid al cărui vicepreşedinte este.

"Această campanie a fost una de succes pentru că am introdus în discursul politic românesc teme curajoase - cele ale regionalismului şi ale federalismului. O realizare este faptul că am stabilizat numărul de voturi adunate de partid la alegerile parlamentare din 2012. La alegerile prezidenţiale am reuşit să mobilizăm aproape 53.000 de alegători. Pe de altă parte, nu am reuşit să avem o creştere semnificativă, drept pentru care îmi voi prezenta demisia din Prezidiul PPMT cu ocazia şedinţei de sâmbătă. Îmi asum răspunderea pentru rezultatele acestei campanii, mi-am asumat-o de când am acceptat să candidez", a afirmat Szilagyi.

EL l-a felicitat pe candidatul UDMR, Kelemen Hunor, pentru rezultatul obţinut la alegeri, susţinând că "politica se măsoară în voturi". Prezidiul Naţional al PPMT, care se va întruni, sâmbătă, la Târgu-Mureş, va decide ce candidat va fi susţinut în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Conform rezultatelor parţiale, Szilagyi ar fi obţinut 0,56% din voturi la nivel naţional.

Loading...
Comenteaza