UDMR a trecut de partea opoziţiei. Kelemen Hunor: "O moţiune de cenzură este binevenită oricând"

UDMR a trecut de partea opoziţiei. Kelemen Hunor: "O moţiune de cenzură este binevenită oricând"
| Foto: Mediafax

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că uniunea va susţine moţiunea de cenzură la adresa Guvernului care urmează să fie depusă de PNL, însă nici cu aceste voturi, moţiunea nu are şanse să treacă. 

"Nu am discutat despre acest scenariu (adoptarea unei moţiuni de cenzură-n.red.). O moţiune de cenzură este binevenită oricând. Nu neg că am avut discuţii cu PNL şi USR în această săptămână. Am făcut matematică cu ei. Nu există 233 de voturi nici cu noi. Acest lucru nu trebuie să conteze. Aseară am stat şi am calculat şi majoritate nu există", a declarat, marţi, Kelemen Hunor.

Totodată, liderul UDMR a transmis că parlamentarii Uniunii vor susţine o moţiune de cenzură la adresa Guvernului şi se vor consulta pe textul moţiunii de PNL.

"Când va exista un text, aşa cum mi-au promis colegii din PNL, trimit textul şi la noi şi la USR, noi probabil că vom avea propunere de text în continuarea textului lor. Suntem pregătiţi pentru a susţine o moţiune de cenzură. Nu avem o problemă", a mai spus Kelemen Hunor.

Anterior, Dan Barna a anunţat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi depusă cel mai probabil săptămâna viitoare. Delegaţia USR a discutat cu şeful statului şi despre scenariile de după moţiune cu privire la guvernare.

Loading...
Comenteaza