UDMR, indecis în cazul Rovanei Plumb: Dacă punem în discuţie oportunitatea unui act normativ, atunci să guverneze anchetatorii

UDMR, indecis în cazul Rovanei Plumb: Dacă punem în discuţie oportunitatea unui act normativ, atunci să guverneze anchetatorii
Kelemen Hunor a declarat, luni, că UDMR nu a decis cum va vota solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb, afirmând că procurorii nu ar trebui să ancheteze oportunitatea politică a unui act normativ.

"Eu nu ştiam că procurorii au treabă cu oportunitatea. Este o chestiune politică, nu juridică. Răspunderea politică revine miniştrilor şi nu anchetatorilor. Anchetatorii trebuie să vadă dacă a fost legală sau nu o astfel de hotărâre de guvern şi dacă proprietatea publică a statului, până la urmă şi autorităţile publice locale sunt ale statului, a pierdut. Există prejudicii sau nu? Pentru mine este neclar. Eu aş fi de acord ca anchetatorii să treacă la guvernare şi politicienii să fie anchetatori, măcar pentru un an de zile", a declarat liderul UDMR Kelemen Hunor, cu privire la dosarul Belina.

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR nu a decis dacă va susţine sau nu cererea formulată de DNA în cazul Rovanei Plumb. „Este prematur (să spunem cum vom vota în cazul Rovanei Plumb-n.r.) (...) Pentru această trecere din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a consiliului judeţean nu cred că vreun ministru poate fi tras la răspundere. Ceea ce s-a întâmplat ulterior nu ştiu, nu cunosc, dar dacă noi punem în discuţie oportunitatea unui act normativ, atunci mai bine lăsăm să guverneze anchetatorii", a afirmat Kelemen Hunor.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina", dosar în care DNA cere Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene. Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

DNA îi acuză pe cei doi miniştri că au contribuit la adoptarea nelegală a HG-ului prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al CJ Teleorman.

 

Loading...
Comenteaza