Un ateu din PSD Cluj a vorbit cu „domnul Andreicuţ”

Un ateu din PSD Cluj a vorbit cu „domnul Andreicuţ”
Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, i-a mărturisit „domnului Andreicuţ” că e ateu. Social-democraţii clujeni lansează o platformă de „dezbateri şi polemici”, organizaţia de femei va face instructaje cu femeile-candidat, iar şeful naţional al TSD militează pentru deszăpezirea trotuarelor.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a convocat presa pentru a anunţa lansarea unui nou proiect, însă a fost „sabotat" de unul dintre subordonaţi. Cel care a luat „caimacul" evenimentului a fost purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Horia Nasra, care a provocat ilaritate prin modul în care a făcut referire la ÎPS Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. În plus, dacă însuşi patriarhul PSD, Ion Iliescu, a avut o uşoară reţinere când a venit vorba de convingerile sale religioase, declarându-se doar liber-cugetător, Nasra a mers până la capăt, susţinând că e ateu.

„În universităţile din ţară s-a predat, în ultimii 25 de ani doar economie neo-liberală, nimic de stânga, nimic despre laburism şi am să dau numai câteva exemple: ecologie, minorităţi, laicitate. Chiar am vorbit cu domnul Andreicuţ şi i-am spus că sunt ateu. Cred că ar fi bine să colaborăm, să discutăm despre laicitate. Sunt ateu, asta e, nu cred", a fost afirmaţia lui Nasra care a amuzat întreaga asistenţă. Dacă ar fi cunoscut pregătirea de bază a mitropolitului, probabil i-ar fi spus „domnul inginer Andreicuţ".

Înintea noii mostre de umor involuntar marca Nasra, şeful său politic, Remus Lăpuşan, a anunţat lansarea unui nou proiect. „PSD Cluj lansează o platformă de dezbateri, de polemici sub numele «Clujul Unit», la care vor putea adera politicieni, ong-işti, reprezentanţi ai societăţii civile, pentru a genera polemici pe teme de interes pentru întreg judeţul Cluj, cum ar fi sportul, cultura, educaţia civică, problemele zonelor monoindustriale, problemele cetăţenilor care nu mai reuşesc să ajungă în audienţă la Emil Boc. Problemele care vor reieşi din aceste polemici vor fi incluse în programul PSD de guvernare locală. Timp de o lună, această platformă va fi promovată pe facebook şi, printr-un link, pe site-ul PSD Cluj, după care vor fi organizate dezbateri publice. Personal am trei propuneri de dezbateri privind educaţia, sportul şi refaţadizarea centrului municipiului Cluj-Napoca, pentru că Emil Boc e corigent la refaţadizarea centrului municipiului", a declarat Lăpuşan.

Un alt proiect inedit a fost anunţat de preşedintele organizaţiei de femei a PSD Cluj, Laura Chiorean. Deşi a admis că, în lipsa existenţei unor sancţiuni, prevederea statutară privind garantarea prezenţei femeilor pe minim 30% din locurile considerat eligibile la toate tipurile de scrutine mai mult ca sigur nu va fi respectată, şefa femeilor PSD-iste din Cluj a anunţat organizarea unor cursuri pentru cele care vor participa totuşi la proximele alegeri locale din postura de candidat. „În luna aprilie, la Cluj-Napoca, vom organiza cursuri de pregătire a femeilor-candidat PSD din toată Transilvania pentru campania electorală", a anunţat Chiorean. Ea a dat de înţeles că viitoarelor candidate social-democrate le vor fi predate inclusiv cursuri de bune maniere. „În principal le vom preda legislaţie şi cum să se prezinte în faţa electoratului", a spus Chiorean.

Prezent la eveniment a fost şi noul preşedinte naţional al TSD, Gabriel Petrea. Fost viceprimar al sectorului 6 al capitalei, el a recurs la experienţa sa, anunţând trei proiecte specifice administraţiei locale, pentru care spune că se vor bate tinerii social-democraţi. Primul nu reprezintă o noutate, păstrarea deschisă a curţilor şcolilor şi după închiderea programului şcolar pentru a putea fi folosite la sport de către copii fiind un subiect care a mai fost discutat. Cel de al doilea, privind elaborarea proiectelor de bugete locale doar în urma unor consultări reale a cetăţenilor este, deja, în curs de implementare în primăria clujeană. Interesant este cel de-al treilea proiect, deszăpezirea trotuarelor. „Toată lumea face contracte de deszăpezire a drumurilor, dar nimeni nu ai în calcul şi deszăpezirea trotuarelor. Nu e normal să coborâm din maşini sau din mijloacele de transport în comun şi să înotăm prin munţi de zăpadă, sau să lunecăm pe gheaţă să ne rupem picioarele", a spus Petrea.

 

Loading...
Comenteaza