Vasile Dîncu a votat la Cluj. Ce a spus despre viitorul primar

Vasile Dîncu a votat la Cluj. Ce a spus despre viitorul primar
Vasile Dâncu s-a referit la viitorul primar al municipiului Cluj-Napoca, despre care a spus că trebuie să asculte vocea orașului și să nu încurce dezvoltarea acestuia.

"Viitorul primar al Clujului ar trebui să asculte vocea orașului, să asculte inima orașului, ca să zicem așa, să nu încurce orașul să trăiască, să nu încurce orașul să se dezvolte. Ar fi o foarte bună idee dacă s-ar discuta în noul consiliu local, poate și în cel județean, o strategie de dezvoltare a orașului, pe marile trenduri care au venit oarecum spontan.

Ideea de a avea servicii de spectacol, să zicem. Suntem un oraș al festivalurilor, dar nu avem infrastructură, nu avem hoteluri de care să poată să se bucure decent, să spunem, Sophia Loren, atunci când vine. Nu avem încă infrastructură de spectacol, nu avem destule săli, deși vin sute de milioane de euro într-un an din aceste fluxuri.

Trebuie să dezvoltăm ceea ce a construit viața, să sprijinim, de exemplu, valul de informaticieni și de creativitate informatică. Nu trebuie să facă foarte multe lucruri viitorul primar al Clujului, ci să nu încurce foarte tare, să lase fluxurile să se dezvolte și să le sprijine dacă poate", a mai spus Dîncu, potrivit Agerpres.

"Cred că aceste alegeri locale liniștite nu sunt neapărat despre localitățile din România, ci sunt despre România în general, despre schimbarea României. A fost cea mai liniștită campanie din istoria României, de 25 de ani, istoria postrevoluționară. E un semn că oamenii știu să respecte regulile, că românii sunt mai disciplinați de multe ori decât demnitarii lor, decât clasa politică.

Este o învățătură pentru noi să constituim împreună și în continuare reguli. Înseamnă să constituim reguli de transparență, reguli prin care politicienii și cei care vor fi aleși astăzi și la toamnă să respecte integritatea, reguli prin care pe oameni să-i aducem mai des să hotărască despre destinul localităților lor, să vedem în ce măsură referendumul poate funcționa și mai des, atunci când este vorba de probleme locale importante.

Cred că este important să nu mai stăm fără nici un proiect, cu mâna întinsă Europei sau altor organisme internaționale să ne ofere ceea ce nu ne putem oferi noi singuri. Trebuie să lucrăm la proiectul nostru în acest moment și cred că acesta este un lucru bun", a spus Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, chiar dacă schimbarea nu se va produce imediat, procesul este ireversibil. "M-am bucurat că am văzut pe buletinele de vot sigle noi sau candidați independenți. Poate că nu se va face la aceste alegeri schimbarea, poate că nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar, cu siguranță, va fi o schimbare foarte repede.

Peste patru ani cel mai târziu vom vedea sigle noi, vom vedea oameni noi și cred că aceasta este calea schimbării. Totul este ca aceste partide noi, acești candidați independenți noi să fie consecvenți cu propriul lor proiect, să nu uite, după ce au pierdut unii dintre ei alegerile astăzi, să nu uite ceea ce au visat în campanie și să meargă mai departe și să trăiască conform principiilor lor, principii noi, principiile unei alte lumi.

Cred că schimbarea începe astăzi și de aceea cred că astăzi nu vor fi rezultate spectaculoase probabil, nu vor fi dispărut toți dinozaurii politici, dar este primul semn că în consilii locale, în posturi de viceprimari, de consilieri locali vor fi partide noi, vor fi tineri, vor fi oameni care n-au mai făcut politică.

Sunt foarte optimist cu privire la ceea ce se va întâmpla în viitor în România, chiar dacă multă lume se plânge de faptul că nu mai există mari dezbateri în campanie, că parcă nu mai este bătălie politică", a menționat vicepremierul. El a votat la secția nr. 113 din Cluj-Napoca, alături de soția sa.

Loading...
Comenteaza