Povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii, proiectată la FSEGA

Povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii, proiectată la FSEGA
Clujenii sunt aşteptaţi joi la premiera filmului „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor – Gheorghe Calciu”, regizat de Andrei Negoiță Zagorodnăi.

Evenimentul va avea loc de la ora 18:00 în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiune a Afacerilor (FSEGA), în prezenţa regizorului, a Protosinghelului Amfilohie Brânză şi a judecătorului
Lucian Popescu.

"Peste 30 de oameni depun mărturie despre viaţa Părintelui Gheorghe Calciu, într-un documentar artistic căruia nu-i lipsesc verva, sensibilitatea şi umorul", susţin organizatorii proiecţiei. 

Filmul relatează povestea unui om care a petrecut 21 de ani după gratii. Gheorghe Calciu, student la Medicină, intră în închisoare în 1948, pentru „vina" de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile" de la Aiud.

După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti şapte cuvinte către tineri, pentru care este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.

Premiera filmului este moderată de părintele Ciprian Negreanu, duhovnicul Bisericii Studenţilor.

Loading...
Comenteaza