Atenție la epidemii! Stocurile de vaccin, inclusiv ROR, hexavalent şi tetravalent, sunt DISPONIBILE în toată ţara

Atenție la epidemii! Stocurile de vaccin, inclusiv ROR, hexavalent şi tetravalent, sunt DISPONIBILE în toată ţara
Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, hexavalent şi tetravalent, sunt disponibile în toată ţara, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare (inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent şi Tetravalent la care se face referire cu insistenţă în cadrul unor dezbateri politice) SUNT DISPONIBILE în toată ţara. În plus, Ministerul Sănătăţii definitivează în această perioadă legea vaccinării ale cărei prevederi vor adresa cauzele profunde ale declinului numărului de copii vacccinaţi", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis sâmbătă Mediafax.

Potrivit ministrului, părinţii care doresc să-şi vaccineze copii trebuie să meargă la medicii de familie, nu către furnizorii de medicamente privaţi, în speţă către farmacii.

"Hotărârea Nr. 155/2017 din 30 martie 2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018 şi Ordinul Nr. 377/2017 stipulează că vaccinarea copiilor din grupele eligibile se realizează de către medicii de familie în mod obligatoriu. În acod cu procedurile legale, dozele de vaccin necesare sunt distribuite de Ministerul Sănătăţii către medicii de familie, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică. Articolul 31 din Hotărârea menţionată descrie mecanismul de furnizare a serviciilor medicale privind vaccinarea: "Realizarea vaccinării copiilor din grupele eligibile, stabilite potrivit calendarului naţional de vaccinare, precum şi realizarea campaniilor de vaccinare suplimentare decise de Ministerul Sănătăţii sau direcţiile de sănătate publică drept măsuri de sănătate publică sau în situaţii epidemiologice cu risc crescut de îmbolnăvire sunt obligatorii pentru toţi medicii de familie.", potrivit sursei citate.

”Dacă medicii de familie refuză vccinarea, vă rugăm să semnalați acest lucru Direcției de Sănătate Publică”, a spus, la Realitatea FM Cluj, Mihai Moisescu-Goia, directorul DSP Cluj.

La Cluj există o epidemie de rujeolă, boală care se extinde din cauză că există mulți copii nevaccinați cu ROR. Zilele trecute, o fetiță de 7 luni s-a stins din viață de cauza rujeolei. Numărul cazurilor din județ a depășit 150.

Loading...
Comenteaza