A fost modernizată singura secție de chirurgie toracică din centrul universitar clujean FOTO

A fost modernizată singura secție de chirurgie toracică din centrul universitar clujean FOTO
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (SCP) Leon Daniello, unitate medicală aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ), a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a secției de chirurgie toracică, singura de acest fel din centrul universitar clujean.

Investiția a fost justificată de necesitatea reorganizării și reconfigurării circuitelor funcționale, pentru a corespunde normativelor în vigoare. Lucrările au constat în amenajarea unui salon de supraveghere a urgențelor, un salon cu baie proprie și acces direct de pe coridorul principal, relocarea spațiului de sterilizare în vecinătatea sălilor de operații, realizarea și separarea zonei de ambulator de restul secției.

„Rolul acestor lucrări a fost acela de a contribui la modernizarea infrastructurii și de a eficientiza circuitele medicale din cadrul secției. În acest fel, odată cu creșterea calității serviciilor oferite pacienților va fi facilitat inclusiv procesul de acreditare la care este supus, periodic, spitalul" a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, secția dispune de 30 de paturi, din care cinci doar în compartimentul ATI, asigurând asistență medicală curativă pentru pacienții cu tumori maligne și benigne, pneumotorax și traumatisme toracice.

Având în structură 230 de paturi, SCP este o instituție sanitară de monospecialitate care asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase - TBC și nontuberculoase (BPOC, astm bronșic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare).

Adresabilitatea SCP a crescut în mod continuu în ultima perioadă, depășind de mult limita regională, acesta devenind treptat un centru național al luptei împotriva TBC și a bolilor de plămâni. A fost modernizată singura secție de chirurgie toracică din centrul universitar clujean.

Loading...
Comenteaza