A cincea zi de grevă spontană la Institutul Inimii din Cluj

A cincea zi de grevă spontană la Institutul Inimii din Cluj

Angajaţii Institutului Inimii din Cluj au continuat protestele. A fost a cincea zi în care asistenții, infirmierele, brancardierii și medicii ies în curtea instituţiei pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de Legea salarizării.

Oamenii au ieşit în curtea instituţiei cu vuvuzele, fluiere şi o portavoce şi au scandat ”Salarii decente!”, ”Nu ne umiliţi!”, ”Sporuri cuvenite!”, "Vrem dreptate pentru sănătate!". Salariaţii au spus că intenţionează să declanşeze greva generală.

O parte dintre angajații din sistemul sanitar au primit săptămâna trecută primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor. În același timp, există și situații în care, în același spital, sunt înregistrate scăderi de până la 3.000 de lei.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, admite că salariile a 10% dintre angajații din sistem scad și cere ca tăierile să fie acoperite din fondurile proprii ale spitalelor. O soluție considerată doar una "temporară" de sindicatele din sănătate, din cauza lipsei de fonduri.

Sindicatul Sanitas a anunţat, joi, că pe data de 26 aprilie va fi un miting, urmând ca pe 7 mai să aibă loc o grevă de avertisment, iar pe 11 mai, angajaţii din sănătate vor ieşi în stradă într-o grevă generală.

Loading...
Comenteaza