Alimente care îţi dau energie iarna

Alimente care îţi dau energie iarna

Mâncarea este principala sursă de energie pentru corp, de aceea este foarte importantă alegerea acelor alimente care să satisfacă nevoile esenţiale ale organismului. 

FULGII DE OVĂZ

Sunt ideali pentru micul dejun. Datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi, aceştia îţi dau mai multă energie. În plus, se di-geră repede şi stimulează tranzitul intestinal. Ovăzul mai conţine magneziu, proteine şi fosfor, trei nutrienţi importanţi care dau forţă organismului.

SPANACUL Are un conţinut ridicat de magneziu, potasiu, vitamina B şi fier. Acesta din urmă asigură energie datorită oxigenului, care ajunge în celule, fapt ce determină funcţionarea optimă a organismului. Lipsa de fier duce la oboseală, anemie, lipsă de energie, probleme de concentrare sau insomnii 

NUCILE, MIGDALELE ŞI SEMINŢELE

Au multe proteine şi acizi graşi Omega 3. Seminţele de dovleac, alunele, migdalele, nucile sunt o sursă excelentă de magneziu, care combate oboseala resimţită în masa musculară. Iar seminţele, nucile şi arahidele conţin triptofan, un aminoacid esenţial care luptă împotriva oboselii. E ideal ca oricare dintre cele menţionate să fie consumate zilnic, însă în porţii mici, deoarece au o valoare energetică mare şi există riscul creşterii în greutate. 

Loading...
Comenteaza