Alţi 4 români răpuşi de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 43

Alţi 4 români răpuşi de gripă. Numărul deceselor a ajuns la 43

Încă 4 persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor din acest sezon ajungând, luni, la 43, potrivit datelor Institutului Naţional de Sănatate Publică (INSP).

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, s-au mai înregistrat încă patru decese cauzate de gripă, este vorba despre o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi,  confirmată cu virus gripal tip A, în curs de
subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal şi trei bărbaţi în vârstă de 40, 49 şi 93 de ani din judeţele Giurgiu, Brăila şi respectiv Bucureşti.

Conform CNSCBT, bărbatul de 49 de ani, din judeţul Brăila, a fost confirmat cu virus gripal tip A şi avea şi alte condiţii medicale preexistente. Bărbatul de 93 de ani, din municipiul Bucureşti, avea, de asemenea, şi alte probleme de sănătate. Ambii nevacinaţi antigripal.

Cea de-a patra victimă, un bărbat de 40 de ani din judeţul Mureş, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi cu antecedente vaccinale necunoscute (neasigurat).

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că ţara este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

 

Loading...
Comenteaza