Ambulatoriul Spitalului Județean Cluj va fi dotat din bani europeni. Investiție de 13 milioane de lei

Ambulatoriul Spitalului Județean Cluj va fi dotat din bani europeni. Investiție de 13 milioane de lei
| Foto: CJ Cluj

195 de echipamente și aparaturi medicale ultramoderne vor fi achiziționate de Consiliul Județean (CJ) Cluj, din bani europeni, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU). Valoarea proiectului este de peste 13 milioane de lei, din care 10 milioane fonduri europene nerambursabile.

CJ Cluj a câștigat un proiect cu finanțare europeană. Acesta vizează dotarea ambulatoriului SCJU Cluj-Napoca, unitate sanitară care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Finanțarea nerambursabilă va fi utilizată pentru achiziționarea a 195 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație. Acestea vor fi date în folosință în cadrul a 11 secții și specializări ale ambulatoriului, localizate în corpurile de clădire de pe str. Clinicilor nr. 3-5.

"Importanța câștigării finanțării europene e dată de faptul că această investiție va contribui în mod considerabil la creșterea calității actului medical, la îmbunătățirea activității curente a ambulatoriului și la asigurarea unui proces de diagnostic și tratament de înaltă calitate, în beneficiul tuturor pacienților.

Utilizarea tuturor acestor echipamente moderne va face posibilă tratarea pacienților prin operații minim-invazive care, implicit, vor contribui la reducerea numărului de zile de spitalizare și la o recuperare mult mai rapidă a acestora", transmit reprezentanții CJ Cluj.

Valoarea totală a proiectului este de 13,1 milioane de lei, din care nu mai puțin de 10,4 milioane reprezintă asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene. Cofinanțarea asigurată din bugetul propriu al CJ Cluj este de 2,6 milioane de lei.

Proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat drept câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 - dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, obiectivul specific 8.1 – creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate „operațiunea A – ambulatorii”.

SCJU este una dintre cele mai mari unităţi sanitare cu paturi din România. Dispunând de 1.542 de paturi și de toate specialităţile medico-chirurgicale, unitatea deservește urgențele pentru regiunea de nord-vest a țării. Acesta are 41 de secţii şi compartimente clinice și neclinice în toate specialităţile medico-chirurgicale, ambulatorii integrate și cabinete de specialitate.

Activitatea este structurată pe trei segmente, respectiv asistenţă medicală de urgență, de diagnostic acut/ cronic și programe de sănătate, învăţământ medical universitar şi postuniversitar şi cercetare ştiinţifică medicală.

Loading...
Comenteaza