Boc împrumută o nouă idee de la Braga! Aplicaţie cu buton de panică pentru bătrânii singuri şi bolnavi

Boc împrumută o nouă idee de la Braga! Aplicaţie cu buton de panică pentru bătrânii singuri şi bolnavi

După programul bugetării participative online, Emil Boc împrumută o altă idee dezvoltată şi implementată de administraţia locală din Braga, oraş portughez cu care Clujul a încheiat o înțelegere de colaborare. Este vorba despre o aplicaţie medicală.

Este vorba despre o aplicaţie care să monitorizeze starea de sănătate a persoanelor vârstnice şi să alerteze instituţiile abilitate în caz de urgenţă. Această aplicaţie există deja în Braga şi este funcţională, în primarul Clujului nu doreşte să o cumpere şi lansează o provocare IT-iştilor din oraş.

"Vorbim despre o aplicaţie care vine în sprijinul persoanelor vârstnice sau singure şi bolnave, pentru a le monitoriza starea de sănătate de acasă. Să aibă un buton de panică acasă, care în caz de urgenţă să dea alarma unui call center care să trimită ambulanţa. Sau dacă, doamne fereşte, cineva are un infarct şi este singur acasă, nu poate comunica, se instalează panica şi nu reuşeşte să sune la 112 să poată apăsa acel buton de panică. Există şi posibilitatea motării unui senzor la inimă sau acolo unde este cazul, care să monitorizeze starea de sănătate", a explicat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Aplicaţia va fi privată, cei care doresc aceste servicii vor plăti, însă municipalitatea va suporta costurile pentru cazurile sociale. "Venim să îi protejăm pe bătrânii noştri. Acolo unde avem cazuri sociale, venituri reduse, municipalitatea va plăti în locul acelor persoane", a punctat Boc.

Loading...
Comenteaza