Campania de donare de sânge de la Cluj, la bilanţ. Peste 600 de donatori în 5 zile

Campania de donare de sânge de la Cluj, la bilanţ. Peste 600 de donatori în 5 zile

Peste 600 de clujeni au răspuns apelului campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, lansată de Universitatea Babeș-Bolyai.

Cea de-a VI-a ediție a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, desfășurată în perioada 19-23 noiembrie 2018, a reușit să strângă aproape 580 de donatori acceptați dintre cele peste 600 de persoane care s-au prezentat în cele 5 zile ale campaniei.

„Faptul că am ajuns la această ediție a campaniei, iar interesul donatorilor clujeni este în creștere ne arată că mergem într-o direcție bună, iar mesajul nostru a fost perceput așa cum trebuie”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Ajunsă la cea de-a șasea ediție, campania inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai a cuprins, pe lângă donarea propriu zisă, care a avut loc în perioada 19-23 noiembrie 2018, o campanie în cadrul căreia studenţii voluntari ai Universităţii Babeş-Bolyai au informat peste 5.000 de clujeni cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti. 

Printre partenerii care s-au alăturat iniţiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Mureș, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB).

Loading...
Etichete
Comenteaza