Consultații gratuite pentru clujeni: EKG, tensiune arterială, glicemie și vouchere

Consultații gratuite pentru clujeni: EKG, tensiune arterială, glicemie și vouchere

În perioada 20-21 august, Primăria Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Municipal (SCM) desfășoară acțiunea ”Clujul sănătos”, care se adresează tuturor locuitorilor.

Acțiunea va avea loc pe strada Unirii din cartierul Gheorgheni (la capătul liniei troleibuzului 3), în zilele de marți și miercuri, orele 10:00 - 18:00, și are ca scop conștientizarea în rândul comunității a importanței consultului medical periodic, măsură care poate să ducă, pe termen lung, la îmbunatățirea stării de sănătate a populației.

Patru medici și șase asistenți vor oferi gratuit următoarele servicii:

  • Consultație screening cu examen clinic
  • Efectuare EKG
  • Măsurare tensiune arterială
  • Determinare glicemie
  • Determinare saturație O2

În urma consultațiilor, clujenii vor primi vouchere pentru testare gratuită pentru PSA (antigen specific prostatic), Babeș Papanicolau și consultație cabinet de specialitate în ambulatoriul integrat SCM pentru patologie nou depistată (fără programare, cu bilet de trimitere de la medicul de familie).

Cei care vor primi aceste vouchere vor avea posibilitatea să efectueze testări până la finalul acestui an, iar acestea vor fi interpretate gratuit de către medicii din cadrul SCM. Consultațiile vor avea loc într-un punct de refugiu (identic cu cele din poze) amplasat la capătul liniei 3 din cartierul Gheorgheni. 

Loading...
Comenteaza