Dieta cu salată. Sfaturi şi recomandări

Dieta cu salată. Sfaturi şi recomandări
| Foto: Arhiva

Dacă vrei să te hrănești sănătos sau vrei să slăbești, salatele sunt ideale. Vei obține doza zilnică recomandată de fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, în timp ce vei scăpa de câteva kilograme în doar o săptămână.

Ce salată trebuie să alegi

Stai departe de salata iceberg și optează pentru cea închisă la culoare:Kale sau rucola. Ambele sunt alegeri excelente,pentru că au un conținut caloric scăzut. O cană de varză creață,de exemplu,conține doar 8 calorii. Utilizează două căni de salată. O cană de varză creață asigură între 21 și 25% din necesarul zilnic de vitamina C și între 125 și 150% din necesarul de vitamina K,spre deosebire de salata iceberg,care furnizează până la 3% din vitamina C și până la 23% din necesarul de vitamina K. Vitamina Ceste esențială pentru întărirea sistemului imunitar,în timp ce vitamina K consolidează oasele.

Ce ar trebui să conțină salata ta

Salata verde nu are multe fibre și proteine,motiv pentru care trebuie asociată cu alimente care dau sațietate. Dacă vrei s-o consumi la prânz sau la cină,ca fel de mâncare principal,adaugă în salată o porție de brânză sau piept de pui gătit la grătar și o jumătate de cană de năut fiert. Pe lângă astea,pune și legume crude tocate,precum broccoli,sparanghel,morcovi și roșii sau o felie de avocado. O salată verde cu jumătate de piept de pui la grătar,o jumătate de cană de năut fiert și o cană de broccoli au aproximativ 300 de calorii. Schimbă ingredientele,astfel încât să ai o salată diversificată în fiecare zi. De exemplu,înlocuiește pieptul de pui cu somon și năutul cu fasole,roșii și sparanghel.

Loading...
Etichete
Comenteaza