După Alianţa Vestului apare şi "Alianța pentru Sănătate", pentru constuirea spitalelor regionale

După Alianţa Vestului apare şi "Alianța pentru Sănătate", pentru constuirea spitalelor regionale

Consiliile Judeţene din Dolj, Cluj şi Iaşi ar putea înfiinţa "Alianţa Sănătatea", pentru a gestiona proiectul de înfiinţare a spitalelor regionale de urgenţă şi pentru a atrage astfel fondurile europene necesare finalizării celor trei mari unităţi spitaliceşti.

"Am citit în presă cum doamna ministru al Sănătăţii găseşte fel şi fel de scuze pentru tergiversarea construirii celor trei spitale regionale de la Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi. Consilierii judeţeni PNL din Dolj, urmând exemplul colegilor lor de Cluj, au luat decizia să depună un proiect de hotărâre la CJ, în atenţia domnului preşedinte Ion Prioteasa, prin care solicită ca şi CJ Dolj să preia gestionarea Spitalului Regional din Craiova. Salutăm decizia primarilor liberali din Ardeal care au luat decizia să-şi unească eforturile pentru a atrage fonduri europene şi au înfiinţat 'Alianţa Vestului' şi îi propunem domnului preşedinte Prioteasa, ca împreună cu preşedinţii consiliilor judeţene din Cluj şi Iaşi, să înfiinţeze 'Alianţa pentru Sănătate' care este foarte importantă pentru sănătatea tuturor oltenilor, tuturor ardelenilor şi a tuturor moldovenilor", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoic​a.

Acesta a mai spus că demersul PNL Dolj vizează interesul general şi nu unul politic, iar conducerea CJ Dolj trebuie să treacă peste faptul că reprezintă un anumit partid politic.

"Avem încrederea că CJ Dolj poate duce la bun sfârşit un proiect care să vizeze construirea unui spital regional. Cu atât mai mult cu cât în Craiova există o universitate de medicină şi farmacie, iar studenţii ar avea şansa de a beneficia de o infrastructură de studiu la standarde europene", a mai spus Ştefan Stoica.

Pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu această situaţie, liderii liberali doljeni au demarat o campanie de strângere de semnături pentru a arăta că subiectul este unul de interes pentru publicul larg.

Loading...
Comenteaza