Echipament avansat pentru depistare a cancerului la sân, la un spital din Cluj

Echipament avansat pentru depistare a cancerului la sân, la un spital din Cluj

Consiliul Județean Cluj a alocat 500.000 de lei pentru dotarea Spitalului Clinic Cluj-Napoca cu un echipament medical ultramodern, respectiv o instalație radiologică digitală de mamografie.

Investiția forului administrativ județean va permite oferirea celor mai moderne și eficiente metode de imagistică radiologică, de care vor beneficia toți cei care apelează la serviciile instituției spitalicești. În prezent, se află în plină derulare procedura de achiziție publică a aparatului care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Necesitatea acestei investiții este justificată de faptul că instalația radiologică convențională de mamografie cu sistem de detecție ecran-film care există în prezent în cadrul Laboratorului și care deservește toate secțiile spitalului, răspunzând atât pentru solicitările interne cât și pentru pacienții cu bilet de trimitere, este veche și prezintă un grad avansat de uzură.

Totodată, utilitatea instalației radiologice digitale de mamografie cu tomosinteză ce urmează a fi achiziționată este cu atât mai mare cu cât aceasta va contribui la crearea condițiilor optime de desfășurare a actului medical și va putea răspunde numeroaselor solicitări provenite de la pacienții oncologici care necesită o imagistică de înaltă calitate.

Nu în ultimul rând, printre avantajele achiziționării instalației radiologice digitale de mamografie se numără atât calitatea superioară a imaginilor radiologice digitale, cât și participarea la programele de screening mamar în care nu se acceptă mamografe convenționale.

Loading...
Comenteaza