Foto Echipament de jumătate de milion de euro pentru un spital din Cluj-Napoca

Echipament de jumătate de milion de euro pentru un spital din Cluj-Napoca
Echipament de 500.000 de euro, pentru un spital din Cluj-Napoca
Echipament de 500.000 de euro, pentru un spital din Cluj-Napoca
Echipament de 500.000 de euro, pentru un spital din Cluj-Napoca
Microscop operator ultramodern de aproape 500.000 de euro pentru un spital din Cluj-Napoca

Un microscop operator ultramodern, destinat microchirurgiei reconstructive, a intrat, de azi, în dotarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca.

Un microscop operator ultramodern, destinat microchirurgiei reconstructive, a intrat de azi în dotarea Spitalului de Recuperare.

Spitalul Clinic de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, are în dotare, începând de azi, un nou aparat medical ultramodern. Este vorba despre un microscop operator – sistem robotizat de vizualizare în chirurgie, cu multiple aplicații în neurochirurgie și chirurgie spinală, dar și în ortopedie, ORL și chirurgia plastică.
Microscopul operator intrat în dotarea unității spitalicești are o valoare de cca. 2.200.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale. 

„În contextul în care 2019 este un an al investițiilor în sănătate, utilitatea acestui echipament ultraperformant este mai mult decât evidentă. Cazuistica secției chirurgicale a Spitalului nostru de Recuperare este centrată pe microchirurgia reconstructivă, respectiv pe transfer de țesut, nervi și vase sanguine, context în care specialiștii plasticieni aveau nevoie de un asemenea microscop pentru a trata leziunile complexe”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Folosirea în actul operator a microscopului de înaltă performanță și a unor tehnologii avansate cum este, spre exemplu, fluorescența vasculară, inclusă în performanțele tehnice ale aparatului, asigură un standard înalt de realizare a obiectivului terapeutic în condiții de calitate și siguranță atât pentru pacient cât și pentru personalul medical.

Loading...
Comenteaza