Trei decese din cauza gripei. Ministerul Sănătăţii cere situaţia stocurilor de medicamente antivirale specifice

Trei decese din cauza gripei. Ministerul Sănătăţii cere situaţia stocurilor de medicamente antivirale specifice
Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, miercuri, au fost confirmate alte trei decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre doi bărbaţi şi o femeie, numărul persoanele moarte din această cauză urcând la 29.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, că doi bărbaţi din judeţul Iaşi de 41, respectiv 35 de ani au decedat din cauza virusului gripal tip A, fiind nevaccinaţi şi având probleme de sănătate preexistente. A fost confirmat un al treilea deces din aceeaşi cauză, la o femeie de 84 de ani, din Bucureşti, care era nevaccinată şi suferea şi de alte afecţiuni.

Numărul de decese a ajuns la 29, de la începutul sezonului rece. Ministerul Sănătăţii (MS) a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul spitalelor, şcolilor sau farmaciilor, dar şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal.

Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical poartă echipamentul de protecţie. MS a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei. Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Loading...
Comenteaza