Secretar de stat în MS: Votul pentru Agenţia Medicamentului e politic, ca la Eurovision

Secretar de stat în MS: Votul pentru Agenţia Medicamentului e politic, ca la Eurovision
Rodica Nassar, secretar de stat în ministerul Sănătăţii, a declarat că România are un dosar complet în ceea ce priveşte relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului, dar spune că votul în acest caz este unul politic, "asemănător cu cel de la Eurovision".

"România depune eforturi foarte mari în promovarea candidaturii pentru relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului. Ambasadorii României din statele membre UE, care vor avea drept de vot, au avut nenumărate întâlniri în acest sens. Domnul ministrul Bodog a vizitat mai multe ţări unde a prezentat dosarul nostru, astfel, să putem să strângem cât mai multe voturi. Ultima întâlnire a fost cu ministrul Sănătăţii din Slovacia, care a avut loc la Bucureşti. Slovacia este şi ea candidată, iar cei doi miniştri şi-au prezentat reciproc dosarele. În aceste zile, domnul Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, este plecat, prin ordin de ministru, în şase ţări europene, care nu sunt candidate, dar care ar putea să ne dea votul lor. Ştim deja că votul este unul politic, asemănător cu cel de la Eurovision, adică, fiecare ţară poate oferi şase voturi, dintre care, trei pot fi pentru propria candidatură", a declarat Rodica Nassar, secretar de stat în ministerul Sănătăţii.

Aceasta mai spune că dosarul României este unul complet.

"Sunt ţări care s-au prezentat cu dosarul incomplet, ceea ce ne face să credem că avem şanse reale să câştigăm relocarea EMA. Votul va avea loc pe 20 noiembrie", a mai spus Rodica Nassar.

Mai mulţi europarlamentari români anunţă că vor contesta procedura, deoarece s-au făcut greşeli de evaluare tehnică ce au defavorizat România.

Pe de altă parte, oficiali europeni, citaţi de publicaţia The Financial Times, spun că oraşele Bratislava şi Milano sunt favorite să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM).

 

Loading...
Comenteaza