Foto Un medic din Cluj și-a prezentat salariul dublat pe internet. Câștigă 2.100 de euro

Un medic din Cluj și-a prezentat salariul dublat pe internet. Câștigă 2.100 de euro
Un medic din Cluj și-a prezentat salariul dublat pe internet. Câștigă 2.100 de euro
Un medic din Cluj și-a prezentat salariul dublat pe internet. Câștigă 2.000 de euro

Chirurgul clujean Anca Mureșan a încărcat pe rețeaua de socializare Facebook fluturașul său de salariu care atestă că acesta a ajuns la nivelul de 11.242 de lei. Deputatul Emanuel Ungureanu spune că este mai bine ca veniturile medicilor să se dubleze decât ca ei să ia mită.

“Anca Mureșan este medic chirurg la Clinica Chirurgie 3 din Cluj-Napoca și nu ia șpagă. Salariul ei s-a dublat și este de 2.111 de euro, conform cursului Băncii Naționale a României. Nu este mult dacă ne raportăm la salariul unui medic din Ungaria, însă este un venit decent. Din păcate, sunt foarte mari discrepanțele în sistemul de salarizare și multe inechități. Ar fi remarcabil ca cei mulțumiți de măririle salariale să se solidarizeze cu cei care sunt nemulțumiți de pierderile unor colegi. Medicul Anca Mureșan face acest lucru”, subliniază Emanuel Ungureanu.

“Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu + 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 RON. Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6.065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a precizat Anca Mureșan.

”Pasul de a creşte veniturile personalului din sănătate este unul foarte important, însă acesta trebuie să vină şi cu alte măsuri, una şi cea mai importantă este delimitarea sectorului privat comercial de cel public şi stabilirea unor reguli foarte clare care să ajungă chiar şi la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare, neştiind niciodată dacă medicul sau asistentul este loial locului de muncă din sectorul public şi dacă într-adevăr acesta deserveşte interesul pacienţilor corect sau încearcă să-i plimbe între cele două sectoare şi să-i facă să plătească cât mai mult posibil fără a ţine cont de posibilităţile lor şi de problemele lor”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că salariile medicilor și asistenților cresc în martie cu procente cuprinse între 70 și 172%, față de nivelul din  ianuarie, potrivit legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului medical din fondurile publice.

Loading...
Comenteaza