Vin banii pentru Spitalul Regional din Cluj. Acord Ministerul Sănătății - BEI

Vin banii pentru Spitalul Regional din Cluj. Acord Ministerul Sănătății - BEI

Banca Europeană de Investiţii va oferii servicii de asistenţă tehnică pentru Ministerul Sănătăţii, pentru implementarea celor trei proiecte pentru Spitalele Regionale de Urgenţă. 

Prin acordul de Servicii de Asistenţă Tehnică, echipa PASSA va oferi servicii de asistenţă şi va acţiona în calitate de consultant independent pentru Ministerul Sănătăţii. Prin urmare, rolul echipei PASSA va fi acela de consiliere şi completare, dar nu va înlocui, transfera sau îndeplini rolurile şi responsabilităţile omologilor relevanţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, ori al Asistenţei Tehnice existente pentru Ministerul Sănătăţii. 

"Facem un alt pas important pentru construirea celor trei spitale regionale din Iaşi, Cluj Napoca şi Craiova. În cadrul acestui Acord de servicii de asistenţă tehnică (PASSA), vom beneficia de sfaturile experţilor BEI în faza de proiectare, supraveghere şi construcţie a celor trei spitale", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Acordul are o valoare totală de 12.899.600 euro şi se va derula până la data de 31 decembrie 2023.

Stadiile proiectelor pentru cele trei spitale 

Cel mai avansat proiect este SRU Iaşi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate şi aprobat, prin HG nr.290/ mai 2019, indicatorii tehnico-economici. Cererea de finanţare a realizării SRU Iaşi este în curs de pregatire, astel încât în luna septembrie urmează să fie depusă la Comisa Europeană.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizaţi indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobaţi la sfârşitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanţare şi pentru acest spital la Comisia Europeană.

De asemenea, se estimează că pentru SRU Craiova, cererea de finanţare va fi depusă la Comisia Europeană în luna decembrie.

Loading...
Comenteaza